» Varför

För att svara kort på frågan varför jag valt att genomföra detta projektarbete svarar jag att det är roligt, utmanande, spännande och en bra chans att lära mig enormt mycket.

För att utveckla;

Alla studenter har sina anledningar och förklaringar till varför de valt just sitt projektarbete. Väldigt ofta relaterar projektet till ett intresse eller något man vill ta reda på mer om. Min ursprungsidé hade från början inte alls med väderballonger och gps att göra – jag ville skriva en uppsats om medeltida historia. Men någonstans på vägen insåg jag att, även om jag tycker det är kul att skriva, skulle en uppsats egentligen inte lära mig så mycket. Samtidigt kände jag att jag var sugen på att genomföra något lite mer ‘praktiskt’ – kanske p.g.a att mitt program, teknikprogrammet, är helt och hållet teoretiskt. Så snubblade jag över den här artikeln – som lite kort refererat berättar om ett par MIT-studenter som skickade upp en digitalkamera i atmosfären och tog bilder. På en otroligt liten budget.

Idén slog rot väldigt snabbt – rymden har alltid fascinerat mig. Alla har nog sett bilder tagna jorden och rymden i omloppsbana någon gång – och att kunna ta liknande bilder själv kan tyckas vara helt omöjligt. Därför är det hela extra häftigt för mig (nu kommer ballongen visserligen inte riktigt nå rymden, men nära nog). Samtidigt insåg jag att det är ett sätt att kombinera många olika kunskaper – fysik, matte, programmering, teknik – för att nämna några – i ett enda projekt, något jag aldrig fått en chans att göra förum. Att utmana mig själv på så många plan gör det hela mycket roligare.

senast ändrad: 2010-11-17 kl. 22:37

Bli först att kommentera!

Tillåtna taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>